/SKEMA/ Kurthl që gra.bitësit e Rinasit i bënë poIicisë në 20 km katrore

SKEMA/ Kurthl që gra.bitësit e Rinasit i bënë poIicisë në 20 km katrore

Detaje të reja kanë dalë në dritë nga super gra.bitja e më shumë se 10 milion eurove pasditen e djeshme në aeroportin e Rinasit.

Në vetëm 90 sekonda gra.bitësit arritën të çanin një nga portat anësore të aeroportit “Nënë Tereza” dhe me anë të një furgoni të “Hetimit Tatimor” shkuan në barkun e avionit ku morën edhe 7 thasët me euro.

Gjatë largimit një patrullë poIicie është njoftuar për gra.bitjen dhe u është vënë pas gra.bitësve ku ka patur edhe një shkëmbim zj.arri.

Në një rrugë dytësore që lidh aeroporin e Rinasit me fshatin Larushkë ka mbetur i vr.arë njëri prej grabltësev që mendohet të jetë edhe organizatori i kësaj gra.bitje. Bëhet fjalë për Admir Murataj i cili ak.uzohet për disa gra.bitje të ngjashme një prej te cilave ishte pikërisht në zonën e Rinasit.

Albeu.com ka sjellë edhe vendin ku mbeti vik.timë e plu.mbave Admir Murati, vetëm pak kilometra nga aeroporti “Nënë Tereza”. Mbetet ende e paqartë nëse Murati ka mbetur vi.ktimë e pl.umbave të poIicisë apo është ekz,ekutuar nga grabltësit e tjerë, pasi trupl i tij është hedhur pikërisht nga ata në tokë.

Më pas gra.bitësit e mbetur janë larguar në drejtim të Kamzës me anë të një furgoni tjetër ku për të shmangur patrullat e poIicisë kanë përdorur një rrugë dytësore “Argjinatura”. Këtë rrugë e kanë ndjekur deri në afërsi të Bathores në rrugën që të nxjerrë tek reparti Ushtarak i Zall Herrit. Në këtë vend siç shihet në hartën e shpjeguar nga Albeu.com, autorët kanë dj.egur automjetin me të cilin po lëvzinin, një furgon.

Kjo lëvizje dyshohet se është bërë për të ngatërruar gjurmimin e poIicisë. Më pas autorët janë kthyer në drejtim të kundërt me nga ishin nisur. Pranë vendit ku u djeg automjeti i parë i gra.bitësve kanë shkuar forca të shumta të RENEA-s dhe FNSH madje ka patur edhe një helikoper ushtarak për të kontorlluar zonën por azgjë nuk është gjetur përvecse automjetit të shkrumbuar.

Së fundmi duket se policia ka kuptuar të gjithë gra.ckën e autorëve dhe pak kohë më parë ka nisur një aksion në fshatin Dritas ku mendohet se po fshihen autorët. Pranë këtij fshati gjatë natës janë dj.egur edhe dy automjete të tjerë një makinë e vogël dhe një furgon i dytë. Sipas polciisë në fshatin Dritas po kotnorllohet cdo shtëpi pa dallim në mënyrë që të zbulojnë detaje rreth autorëve.

Ndërkohë ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj ka deklaruar se në furgonin e parë, atë të “Hetimit Tatimor” gra.bitësit kanë lënë shumë gjurmë gjë e cila mund të çoi në kapjen e autorëve. /albeu.com/