/Sot mbërrin avioni u shtarak grek, me ndihma pas TERMETlT

Sot mbërrin avioni u shtarak grek, me ndihma pas TERMETlT

Republika e Greqisë, duke iu përgjigjur menjëherë thirrjes së Autoriteteve Shqiptare, dërgon ndihmë humanitare në Tiranë, për përballimin e pa.sojave dhe lehtësimin e të dëm.tuarve prej të.rmeteve dhe për.mbytjeve që go.ditën së fundmi Shqipërinë.

Ndihma humanitare greke përfshihet në kuadrin e Mekanizmit Europian të Mbrojtjes Civile, i cili koordinon përballimin kolektiv europian të fatk.eqësive natyrore.

Nesër, ditën e diel, më 29 shtator 2019, në orën 09.45, mbërrin në aeroportin RINAS të Tiranës një avion transporti i Aviacionit Lu.ftarak Grek, i cili sjell nga Greqia gjeneratorë, ushqime, il.açe, tenda, krevate, batanije dhe materiale të tjera të nevojshme./Top Channel