STUDlMl i shkencëtarëve: KORONAVlRUSl do vr asë 15 miIionë deri në 68 miIionë persona, dy shtetet më të RREZlKUARA

  0
  354

  Vd.ekjet nga kor;onavi;rusi në nivel global mund të mbërrijnë deri në 15 milionë edhe në rastin e skenarit më të mirë të pa;ndemisë, thotë një studim i ri, i realizuar nga Australian National University.

  I njëjti studim tregon se GDP-ja botërore do të tkurret me 2.3 trilionë dollarë kur vala e sëm.undjes të ketë kaluar. Në skenarin më shk.atërrues ndërkohë, biIanci i vd.ekjeve mund të shkojë sipas këtyre shkencëtarëve në 68 milionë, duke përfshirë këtu dhjetëra mijëra vd.ekje në Britani, Shtetet e Bashkuara e Itali.

  Dy kërkuesit që publikuan studimin, Warwick McKibbon dhe Roshen Fernando, paraIajmërojnë se edhë nëse arrin të frenohet, ep;idemia sërish do të ketë impakt të madh edhe në këtë fazë mbi ekonominë botërore. Edhe në përllogaritjet e tyre, numrin më të madh të je;tëve të hum.bura, do të ketë Kina e pas saj, India./
  BUrimi Top CHannel