/Takimi i të riut shqiptar me serben mbi urën e Mitrovicës – BBC teston gatishmërinë për paqe, por shqiptari ia përp.las të vërtetën në fy tyrë

Takimi i të riut shqiptar me serben mbi urën e Mitrovicës – BBC teston gatishmërinë për paqe, por shqiptari ia përp.las të vërtetën në fy tyrë

Takimi i Arianit dhe Selenës mbi urën e Mitrovicës – BBC teston gatishmërinë e shqiptarëve dhe serbëve për paqe.

Televizioni britanik BBC ka bërë një reportazh të jashtëz.akonshëm nga Kosova duke aranazhuar një takim ndërmjet Arianit 20 vjeçar nga Mitrovica e Jugut dhe Selenës nga pjesa veriore të cilët asnjëherë në jetën e tyre nuk kanë takuar ndonjë shqiptar apo serb pavarësisht se janë nga i njëjti qytet.

Gazetarja Jean Mackenzie shkruan se l.ufta ndërmjet Kosovës dhe Serbisë ka përfunduar 20 vjet më herët, por ko.nflikti asnjëherë nuk është zgjidhur si duhet.

“Në disa pjesë të Kosovës, njerëzit nga ana e secilës palë në konf.likt ende nuk përzihen mes vete” shkruan ajo.
“A mundet gjenerata e lindur pas l.uftës ta gjejë mënyrën për të jetuar së bashku” pyet BBC teksa jep imazhe të takimit dhe bisedës ndërmjet Arianit dhe Selenës të cilët komunikojnë rrjedhshëm në gjuhën angleze mbi urën e Mitrovicës që është simbol i ndarjes së qytetit.

E përgjigja në përfundim të historise nga Kosova nuk është aq shpr esëdhënëse.

“Rruga për të arritur te paqja është ende shumë e largët” përfundon televizioni britanik. Mos e humbisni këtë storje të jasht.ëzakonshme