Të gjithë e bëjmë atë GABlM, e dini pse duhet ta mbyIIni gjithmonë derën para se të flini?

0
612

Adetet e fundit paa se te flini sigurisht qe jane te rendesishme, si larja e dhëmbëve, nderrimi i rrobave per te veshur pizhama, por nje veprim shume i rendesishem shpesh neglizhohet.

Harroni të mbyllni derën. Rreth 60% e njerëzve të marrë në studim nga

Instituti Kërkimor Amerikan UL, flenë me derë hapur. Po pse duhet mbyllur dera?

Arsyeja që qëndron pas kësaj është e thjeshtë.

Në rast se banesa juaj përfshihet nga zjarri, dera mbyllur ngadalëson përhapjen e flakëve, redukton tymin toksik, përmirëson nivelet e oksigjenit dhe nuk lejon temperaturat përvëluese t’ju përfshijnë.

Me rritjen e përdorimit të materialeve sintetike në mobilimin e shtëpisë, mbyllja e derës bën diferencën kur është puna për të dalë nga shtëpia në mënyrë të sigurt.

Koha mesatare për të shpëtuar nga një zjarr në banesë ka shkuar nga 17 minuta në 3 minuta në

dekadat e fundit për shkak të materialeve të ndezshme me të cilat ndërtohet shtëpia.