/Të pikon në shpirt/ Këngëtarja shqiptare jeton mes s kamjes në një “staIIë der rash”..!!

Të pikon në shpirt/ Këngëtarja shqiptare jeton mes s kamjes në një “staIIë der rash”..!!

Dikur një ndër këngëtaret e pr eferuara të publikut shqiptar, sot Luljeta Përbasha jeton në ska mje dhe e ha rruar.

Këngëtarja hapi derën e shtëpisë për “Vizioni i Pasdites” duke na pre zantuar me mj erimin dhe ska mjen që e rrethon çdo ditë.

Ajo banon në një lagje peri ferike të qytetit të Bilishtit sëbashku me bashkëshortin, i cili prej vitesh është i par alizuar.

Realiteti për këtë familje është i t rishtë. 60 vjeça rja tregon se jetojnë me fitimet e nxjerra nga mbledhja e lajthive ne fushat e Devollit dhe 27 mijë lekë nga ke mpi i bashkëshortit.

Përbasha sqaron se për herë të parë këtë muaj ajo ka arritur të marrë një pension minimal.

“Unë tani kam filluar duke marrë një pension, 160 mijë lekë. Ja me këto jetoj. Kjo (shtëpi) për mua është st allë.

Edhe st allë de rri nuk është. Ku të përpl asem?”, rrëfeu mes lotësh këngëtarja. Ish këngëtarja mirditore, ka punuar si san itare në shtëpi e hotele të ndryshme.

Por jetesa e përditshme ka rezultuar e papë rball ueshme për ta.

Përbasha mes lotësh u lutet të gjithëve, për një shtëpi ku të jetojë siç i ka hije, dhe mundësi punësimi për fëmijët e saj, tashmë të rritur.

“Kur isha në Mirëditë, isha drejtoreshë e bibliotekës së fëmijëve. Erdha këtu, mbarova… jeta ime ka mbaruar. Më mbetën fëmijët rrugëve.

Më mbetën fëmijët pa punë. Më p lasi zemra. Fëmijët nuk rrijnë në shtëpi se kanë fr ikë (nga ndërtesa).