/Tentuan ARRATlSJE spektakoIare nga burgu, ja çfarë ju ndodhi dy shqiptarve në Itali

Tentuan ARRATlSJE spektakoIare nga burgu, ja çfarë ju ndodhi dy shqiptarve në Itali

Dy shqiptarë kanë tentuar një arr atisje spektakolare nga burgu i Avellinos të Napolit dhe vetëm 2 minuta i ka ndarë nga liria.

Policia e bu rgjeve arriti t’i pengonte mëngjesin e kësaj të diele.

Skema e arr atisjes ishte e ngjashme me atë të filmit të njohur “The Shawshank Redemption”, sepse edhe shqiptarët kishin hapur një vr imë në murin e qelisë së tyre.

Nëse në film, vr ima mbulohej nga një poster, shqiptarët e maskuan hyrjen me atë që dukej si mur i vërtetë,

por në realitet e kishin suvatuar me brumë, që të dukej sikur gjithçka ishte në rregull.

Pikërisht në çastin kur ata kishin mbërritur në fund dhe po hiqnin tullat e fundit të murit të jashtëm, u zbulua edhe plani i tyre.

Mediat italiane shkruajnë se njëri prej tyre duhet të vu ante edhe 3 vite b urg, ndërsa tjetri edhe 10.