/TERMETl që tro.nditi vendin, “sho.kon” gazetari: Në spitaI erdhen njerëz te k afshuar nga qentë dhe minjtë

TERMETl që tro.nditi vendin, “sho.kon” gazetari: Në spitaI erdhen njerëz te k afshuar nga qentë dhe minjtë

Mesa duket kafshët e paskërkan “parashikuar” të rmetin e fuq.ishëm që shk.undi Shqipërinë pasditen e së shtunës.

Kjo pasi sipas gazetarit Erion Skendaj, në spitaI janë paraqitur edhe persona të cilët ishin kaf.shuar nga qentë dhe minjtë para se të binte të.rmeti i parë.

Gazetari theksoi se kafshët kanë pasur sjellje agre.sive gjatë së shtunës.

Ndër të tjera, ai tha për “Opinion”:

Në ur.gjencën e Tr.aumës kishte raste të njerëzve që u paraqitën për të marrë ndihmë mj.ekësore pasi ishin kaf.shuar nga qentë dhe minjtë. Lë.ndimet e tyre janë marrë përpara se të binte tër.meti i parë ditën e shtunë, kjo pasi shfaqnin sjellje agr.esive.”
Kujtojmë këtu se bazuar në shifrat zyrtare, nga të.rmeti me mag.nitudë 5.6 i shkallës Ri.hter u paraqitën në spitaIe për të marrë ndihmë mje.kësore mbi 100 persona.

Tër.meti u pasua nga disa pasg.oditje, ku më e fuq.ishmja ishte ajo që ndodhi 10 minuta pas shk.undjes së parë, e cila ishte me mag.nitudë 5.2 e shkallës Ri.hter.

Gjithashtu të.rmeti shk.aktoi dë.me të konsiderueshme materiale në qindra banesa dhe ndërtesa, si dhe përhapi pa.nik dhe fr.ikë tek qytetarët, kryesisht në Tiranë dhe Durrës, të cilët u detyruan të dalin jashtë, nga fr.ika e lë.kundjeve të tjera.