/TheIIohet skandaIi / FamiIja ngre k ujën, shoku i boksierit që VDlQ në Shkodër bën dekIaratën b ombë

TheIIohet skandaIi / FamiIja ngre k ujën, shoku i boksierit që VDlQ në Shkodër bën dekIaratën b ombë

Vijojnë debatet me ak.uza dhe kundë.rakuza për ccështjen e sk.andalit të vd.ekjes së boksierit bullgar Boris Stanchkov në Shkodër.

Sipas asaj që po mësohet nga he.timet por edhe nga deklaratat e ndryshme i gjithë ky sk.andal i ngjan një afere korr.uptive dhe do.ping.

Por detajet e zbuluara së fundmi bëjnë që ky ska.ndal të theIIohet akoma më shumë. Pasi u tha fillimisht se ai kishte hyrë në Shqipëri me dokumentat e kushëririt të tij, i cili merrej me futboll dhe jo boks, tani prindërit e boksierit Stanchov aku.zojnë trajnerin Ventsislav Georgiev, i cili pas ngjarjes u largua menjëherë nga Shqipëria.

E ëma e Boris, Simeonka Stanchkov, për televizionin bullgar është shprehur:

“Trajneri na solli 400 euro dhe dy karta identiteti. E pyeta si është e mundur që djali im du.elonte në ring me një tjetër emër. Mu përgjigj se nuk ishte në dijeni të kësaj çështje. Por, ai ishte trajneri i djalit tim, Boris dhe jo i Isus. Udhëtuan së bashku dhe trajneri e njeh boksierin që hipën në ring.”

Ndërkohë babai i Stanchkov, Alexander, deklaroi: “E donte këtë sport dhe dëshironte të bëhej boksier profesionist. Më thoshte gjithmonë: babi do të jem i lumtur, nuk e imagjinon në çfarë niveli jam. Ëndërronte të bëhej si idhulli i tij, dy herë kampioni i Europës, Kubrat Pulev. Nuk besoj se në moshë aq të re do të përdorte subs.tanca.”

Për ngjarjen ka folur edhe Isus Velichkov, kushëriri i Stanchkov, me letrat e të cilit boksieri kishte mundur të futej në Shqipëri. “Prej një viti, Borisi përdorte me emrin tim. Më siguroi se nuk kishte pr.oblem dhe trajneri e dinte. E bënte sepse nuk donte të kishte asnjë humbje në ring në emrin e tij. Pas kësaj tra.gjedie shoh shumë parregullsi. Si u sigurua licenca në emrin tim, kur nuk jam marrë asnjëherë me boks, por me futboll. Nuk ndihem në faj, nuk kam bërë asgjë. Tre-katër ditë para duelit Boris më erdhi në shtëpi, më mori kartën e identitetit dhe më tha se kur të kthehej do të festonim së bashku.”

Ndërkohë shokuese është edhe deklarata e shokut të Boris Stanchkov, i cili gjithashtu për mediat bullgare ka deklaruar se para ndeshjes trajneri i kishte dhënë një substancë do.puese. “Trajneri i dha një amp.ulë me përm.abjtje të panjohur, të cilën nuk e njoh. Kjo ndodhi për ta dob.ësuar, në mënyrë që të hu.mbiste, por ai nuk pranoi ta pi.nte. Gjithsesi, përbërësi i amp.ulës iu hodh në një gotë uji dhe Borisi piu gjysmën.”