/THERl ME THlKË tre vajzat e saj në Itali se u nda nga burri, nuk e BESONl çfarë po ndodh sot me Edlirën?

THERl ME THlKË tre vajzat e saj në Itali se u nda nga burri, nuk e BESONl çfarë po ndodh sot me Edlirën?

Edlira Copa, gruaja shqiptare që vr.au me thi.ke tre vajzat e saj, në Itali, po merr fryme në liri, edhe pse pjesërisht. Kështu shkruajnë sot mediat italiane, teksa informojnë se gruaja shqiptare që në mars të vitit 2014 god.iti me th.ikë tre bijat e saj, në shtëpinë e tyre në Corso Bergamo, ka përfunduar rehabilitimin në spitalin psikiatrik dhe që prej 1 qershorit është në gjysmë lirinë, në një strukturë të mbrojtur në Lecco.

Kanë kaluar pak më shumë se 6 vjet që nga mbrëmja, në mes të 8 dhe 9 marsit 2014, kur në një moment çmen.durie Edlira vr.au me th.ike vajzat e saj, Simonën trembëdhjetë vjeç, Keisi, tetë dhe Sidny, vetëm tre vjeçe dhe pastaj tentoi të hi.dhej nga shkallët, por e shpëtoi një polic që ndërhyri në moment.

Gruaja është tashmë dyzet e dy vjeçare, ka rezultuar e paaftë për të dëshmuar për gjithë sa ndodhi, ndaj edhe nuk u dë.nua për vr.asjen e trefishtë.

“Vajzat e mia të vogla janë zhd.ukur”, “Ku janë ato, A jam unë në Shqipëri? ». “Jo, i kam vr.arë ato.” Këto ishin fjalët e para të shprehura nga Edlira, pas ngjarjes së tm.errshme, teksa një fqinj i shkoi në derë mëngjesin e asaj dite.

“Ishte një ma.sakër gj.aku, si në një film ho.rror. Kishte veshur një këmishë dhe ajo kishte një njollë të madhe g.jaku para. Duart i kishte të pë.rgj.akura”, ka thënë aso kohe fqinja e shqiptares Nadia Valsecchi.

Në kushte të rënda psikologjike e pyetur në Departamentin e Rehabilitimit të Spitalit Lecco, Edlira kishte thënë se “në Itali ka ma.fioze. Unë e bëra atë për të parandaluar që vajzat e mia të përfundonin k.eq”.

Ajo ishte ndarë nga bashkëshorti i saj, Bashkim Dobrushi dhe për këtë arsye kishte fr.ikë se vajzat e saj mund të vu.anin për shkak të vështirësive ekonomike.