/Thojini mirëpupafshim diellit/ Dimri vjen shpejt dhe i ftohtë akull

Thojini mirëpupafshim diellit/ Dimri vjen shpejt dhe i ftohtë akull

A do të jetë një dimër i mbushur me dëborë dhe me mot të ftohtë?

Ndoshta po. Disa studiues që studiojnë ndryshimet klimatike, kanë zbuluar një anomali të çuditshme në një pjesë të veçantë të Oqeanit Atlantik.

Një zonë e madhe e oqeanit midis Groenlandës jug-lindore dhe Islandës po shënohen temperatura sipërfaqësore që janë dukshëm më të ulëta se mesatarja.

Sipas studimit, kjo anomali me kalimin e kohës mund të ndryshojë qarkullimin e termohalines, që ndikon në dendësinë e ujit.

Nëse kjo prirje ftohëse e kësaj pjese të Oqeanit Atlantik do të vijojë edhe në muajt dhe vitet e ardhshme do të kishte efekte edhe në Itali.

Dhe rrjedhimisht edhe në vendin tonë duke marrë parasysh afërsinë gjeografike.

Nëse masat vazhdojnë, dimri i ardhshëm mund të jetë më i ftohtë dhe madje me dëborë