/TRAGJlKE, përpIaset heIikopteri, v des poIitikani dhe biznesmeni i njohur

TRAGJlKE, përpIaset heIikopteri, v des poIitikani dhe biznesmeni i njohur

Olivier Dassault, deputeti francez dhe djali i industrialistit Serge Dassault, v.diq në një për.p.la.sje helikopteri të dielën.

69-vjeçari, një ligjvënës me partinë republikane të qendrës së djathtë, u v.ra në Calavdos në Normandi, Franca veriore, thanë mediat franceze.

Ai lindi më 1 qershor 1951 në Boulogne-Billancourt, një periferi e Parisit.

Dassault kishte pasuri rreth 5 miliardë euro, sipas Forbes Magazine. Dy vëllezërit dhe motrat e tij janë ndër trashëgimtarët e pasurisë së familjes.

Perandoria e biznesit u themelua nga gjyshi i tij Marcel, një inxhinier aeronautik dhe shpikës i famshëm i cili zhvilloi një helikë të përdorur në aeroplanët francezë gjatë L.uftës së Parë Botërore.

Duke sfiduar kundërshtimin e qeverisë franceze, familja e shndërroi atë në një gjigand të aviacionit dhe mbrojtjes përpara se të degëzohej në pasuri të medias.

Ajo numëron të përditshmen franceze me prirje të djathtë “Le Figaro” midis pasurive që zotëron. Avionët Rafale të grupit konsiderohen si një nga avionët lu.ftarakë më të përparuar në botë.