Tregohet HlSTORlA e errët për përrallën e Borëbardhës, sapo na SHKATËRROl fëmijërinë, zbuIohet “ajo e vërteta”!

  0
  242

  Borëbardha është një prej përrallave më të dashura për fëmijë ndër vite, sa nuk ka fëmijë që të mos e këtë dëgjuar të paktën njëherë të vetme.

  Por, ndërsa të gjithë jemi rritur me historinë e vajzës me fat që hu mbet në pyll, g ris fustanin, gjen 7 xhuxhë dhe bëhet shoqe me ta, pastaj ha një mollë të heImuar, v des dhe vjen në jetë nga puthja e një princi.

  Por asgjë nuk paska qenë e vërtetë! Sipas një teorie që po qarkullon në disa portale të huaja Borëbardha v des. Është pikërisht puthja e princit që e çon në botën tjetër. Ai i jep asaj “puthjen e vde.kjes” dhe më pas të dy largohen drejt parajsës.

  Shpjegimi i plotë i teorisë:

  Princi mbërrin me një kalë të bardhë , i jep asaj puthjen e vd.ekjes për t’i marrë ‘fr ymën e jetës’. Më pas Borëbardha dhe Princi u thonë Iamtumirë xhuxhëve, në vend që t’i marrin me vete, sespe ata po shkojnë në një vend ku personat e gjaIIë nuk mund të shkojnë. Më pas çifti niset drejt parajsës dhe në ekran shfaqen re në formën e një kështjelle, e rrethuar me dritë.