/Turqia provokon sërish Greqinë: Blini avionë sa të doni, popuIIsia juaj po shkon drejt…

Turqia provokon sërish Greqinë: Blini avionë sa të doni, popuIIsia juaj po shkon drejt…

Kur dukej se marrëdhëniet mes Turqisë dhe Greqisë po shkonin drej normalitetit, media turke “Yeni kafak” që cilësohet si pro-Erdogan i ka kushtuar një artikull krahasimit të dy ushtrive në vend.


Në artikull shkruhet se Greqia nuk do të jetë në gjendje të përballet me ushtrinë turke jo vetëm tani, por as pas 10 vitesh.

Mediat turke kanë bërë një përllogaritje të gjendjes në të cilën ndodhet shteti grek, duke i llogaritur edhe plakjen e popullatës, duke e kthyer në fakt epërsinë luftarake.


Pas tensioneve në Mesdheun Lindor, Greqia njoftoi blerjen e një numri të madh armatimesh.

Qeveria e Athinës, e cila ka caktuar një buxhet prej 10 miliardë euro për mbrojtjen e vendit, ka në plan të zgjasë shërbimin e saj ushtarak nga 9 në 12 muaj.


Autoritetet ushtarake greke janë të mendimit se duke blerë avionë luftarakë Rafale nga Franca dhe modernizuar fregatat e marinës, ata do të ri-ekuilibrojnë fuqinë.

Por a është vërtet kështu? Por sipas gjeneral brigade Fahri Erenel, pavarëisht se çfarë masash merr Greqia, në 10 vjet peshorja do të anojë nga ana e Turqisë, kjo pasi edhe popullsia është drejt plakjes.


Ndërsa Turqia ka fuqi të mëdha mbrojtëse si në tokë, ashtu edhe në det,”-shkruhet ndër të tjera në artikull.