/U a rrestua për f akenews, reagon gazetarja e ‘Shekullit’: Nuk ishte Iajmi im, kësaj çështje do i shkoj deri në fund

U a rrestua për f akenews, reagon gazetarja e ‘Shekullit’: Nuk ishte Iajmi im, kësaj çështje do i shkoj deri në fund

Vetëm para pak minutash ka reaguar gazetarja e gazetës “Shekulli” Daniela Grriça, e cila u shoqërua mbrëmë nga poIicia për përhapjen e një Iajmi të rr.emë, që shkaktoi p.anik dhe te.rror te qytetarët.

Gazetarja thotë se ajo nuk e ka bërë një Iajm të tillë, pasi pretendon se ka qenë një foto e mod.ifikuar dhe e bërë vi.rale në rrjetet sociale.

“Nuk e di! Nuk e di kush, pse, çfarë kërkoi ai apo ajo që modifikoi atë foto. Sepse ai nuk është një Iajm, i shpërndarë me Iink, është një foto e modifikuar me fotoshop që përhapi p.anik”, thekson ajo.

Grriça thotë se është ndjerë tme.rrësisht keq kur pa Iajmet se ishte arr.estuar, ndërsa dekIaron se kësaj çështje do t’i shkojë deri në fund, deri sa të dalë në dritë e vërteta.

Reagimi i plote:

NUK ISHTE LAJMI IM, POR NJË FOTO E MODIFIKUAR DHE E BËRË VlRALE!

Nuk jam arr.estuar. U shoqërova në poIici për të sqaruar detaje rreth një foto (skrin) që nuk e di nga ku mbiu, por fa.tkeqësisht bëri ha.tanë. U ndjeva tm.errësisht k.eq kur kolegët e mi në poIici kishin shpërndarë një deklaratë për mediat, se jam shoqëruar ende pa bërë asnjë lloj verifikimi apo pa më pyetur: Si qëndron puna moj vajzë?

Gjithashtu edhe kolegët e mi në televizione e portale, u ngutën për të bërë lajmin i pari, kush me foto, e kush me emër e mbiemër. FALEMINDERIT të gjithëve!

Unë di t’ju them që lajmi që unë kam publikuar në gazetën “Shekulli-online” nuk është ai që u bë vi.ral, ai që la mijëra qytetarë jashtë shtëpive për të mbrojtur veten dhe fëmijët e tyre.

Ju siguroj se unë shtetasja, Daniela Grrica, që u shoqërova në polici për diçka që s’kam bërë, se ai lajm nuk është deformuar apo ek.zagjeruar nga unë për disa palo klikime.

Nuk do e bëja kurrë! Sepse pikë së pari jam njeri, dhe ashtu siç më kanë rritur prindërit e mi, një njeri me parime, që nuk e sh.et apo zmadhon fjalën pa pasur një bazë apo indicie konkrete. E aq më pak nuk do e bëja si gazetare sado e “vogël” që jam.

Lajmi i im ishte vetëm një citim i një medie preststigjoze shqiptare dhe titulli im fjalë për fjalë është ky:

“Paral.ajmërimi i siz.mologut grek: Kujdes të.rmetet e tjera, mund të jenë shk.atërruese!” (Pjesa tjetër e titullit, ku fitet për një orar është e shtuar)

Dhe më poshtë vijon intervista e plotë, ashtu siç ishte në median që unë kam cituar, pa asnjë lloj ndryshimi të mëvonshëm, përveç se publikimit të tij të parë në orën 15:11 minuta të datës 22 shtator.

Ju do thoni: Po ai foto-skrin që përhapi pa.nik te të gjithë qytetarët dhe që mban emrin tënd çfarë ishte?

Nuk e di! Nuk e di kush, pse, çfarë kërkoi ai apo ajo që modifikoi atë foto. Sepse ai nuk është një lajm, i shpërndarë me Iink, është një foto e modifikuar me fotoshop që përhapi p.anik.

Ndjej ke.qardhje të theIIë që e gjitha kjo u përhap dhe u keqp.ërdor në masë, duke njo.llosur emrin tim, ende pa u a.kuzuar. Por për një gjë të jeni të sigurt, kësaj çështje do t’i shkoj deri në fund, deri sa të dalë në dritë e vërteta e njo.llosur nga një “mjeshtër” fotoshopi.