U zh duk tetë VlTE më parë pa asnjë gj urmë, mamaja e Bleona Matës ben dekIaraten e b ujshme

  0
  1465

  Zhd.ukja e Bleona Matës më 22 maj të vitit 2010 teksa kulloste bagëtinë në mal së bashku me 5 vajza të afërme të saj tro nditi mbarë op;inionin publik në atë kohë.

  Kur u zhd.uk Bleona ishte vetëm 7 vjeç, ndërsa tani është 15 vjeçe. Që nga dita qëkur është zhd.ukur nëna e saj nuk ka hequr dorë së kërkuari va;jzën e saj.

  Së fundmi ajo ka qenë në emsionin “Pa gju;rmë” për të kërkuar të bi;jën e saj, të cilën prej tetë vitesh nuk e ka parë dhe nuk di asgjë për të.

  Nëna e saj Bukuria katër vite më parë tha se tha se me zhd.ukjen e vajzës së saj mund të kishte lidhje Begzim Isa.

  Por Prokuroria e Kr imeve të R;ënda, në vitin 2014 e përjashtoi Begzim Isën nga zhd.ukja e Bleonës, duke e ak;uzuar atë vetëm për ve;prën penaIe të rrë mbimit.

  Kujtojmë këtu se Begzim Isa u arr estua në vitin 2013 nga PoIicia e Kukësit, pasi kishte rrë mbyer e mbajtur p eng për disa orë një fqinj të tijin vetëm 8 vjeç me qëIIim tra/fikimin drejt Kosovës. Falë ndërhyrjes së uniformave blu, 8-v;jeçari u la i Iirë dhe i sh;pëtoi tr;afikimit, por për Bleonën nuk gjet asnjë gju;rmë.

  Kurse në studion e emisionit “Pa gj;urmë” Bukurie Mata është përballur me dajën e aku zuarit Begzim Isës, Diliman Hoxha.

  Hoxha ka thënë se nipi i tij nuk ka lidhje me zhd.ukjen e Bleona Matës.

  Më tej daja i Begzim Isës ka thënë:

  Nipi im nuk ka gisht në zhd.ukjen e vog;ëlushes Mata. Ai ka qenë nxënës shumë i mirë. Ka dy muaj i Iiruar, tani është në gje;ndje k;ome. Është punëtor. Lexoje përse është arr.estuar. Është teatër. Janë amatorë dhe nuk di më çfarë të them. U arr.estua për tra.fik mjetesh motorrike, jo për tr afik fë;mijësh. Unë e v;uaj këtë dr amë. Jam baba i një fëmije. Ka shkuar lajmi deri në Amerikë. Nipin e kam flori. Vajza juaj do gjendet shumë shpejt. E drejta del.
  Nga ana tjetër nëna e Bleonës ka thënë se nuk do të lërë gurë pa lëvizur derisa të gjej vajzën e saj.

  Fjalët e saj ishin:

  S’do lë gur pa Iëvizur për Bleonën. Nipi juaj di diçka.