URAGANl i madh parashikohet të god asë vendin ku ka shumë shqiptarë

0
806

Uragani Delta pritet të zbarkojë mbrëmjen e së premtes drejt Bregut të Gjirit të SHBA-së tha Qendra Kombëtare e Uraganeve.

Sipas saj, uragani u for cua në stuhi të kategorisë 3, me erëra deri në 195 kilometra në orë.

Zona që u vendos nën paralajmërim për shkak të uraganit, shtrihet në më shumë se 450 kilometra, përgjatë brigjeve të Teksasit dhe Luizianës.

Më pak se dy muaj më parë, uragani i kategorisë 4 Laura shkatërroi shtëpi në Luizianë dhe u fajësua për vde kj en e së paku 30 njerëzve.

Mijëra njerëzve në Llejk Çarlls të Luizianës iu kërkua që ta marrin situatën seriozisht.

“Kjo nuk është një ëndërr e keqe. Nuk është një provë”, tha kryetari i qytetit, Nic Hunter, në një video në Facebook.

“E di që kemi kaluar shumë dhe e di që jemi lodhur.

Por, ne kemi një punë për të bërë tani dhe ajo punë është ta mbajmë veten të sigurt”, tha ai.