Lajme

Vαjza greke prεk Alket Rizαin, I BURG0SURl përjεtë bën AKTlN humαn

Alket Rizai,shqiptari i dënuar për peng/marrje në Greqi,i njohur për disa arr/atisje spekta/kolare dhe ak/uza te renda te bera ndaj tij nga drejtesia helene, ka bërë një gjest human qe ka terhequr vemendjen e opinionit pu/blik ne Greqi.

Ai ka angazhuar të dënuarit e tjerë në burgun ku ai vu/an dën/imin në shtetin fqinj, që të paguajnë para për të mbledhur të ardhura në ndihmë të një vogëlusheje.


Fjala eshte për vogëlushen 8-vjeçare Evangelia Kastrinaki, historia e saj ka prekur shumë zemra.

E vogla nga Kreta vuan nga sëmundja e kancerit, dhe për të marrë një trajtim të specializuar në Britani të Madhe,

i duhen mjaft para, familja e së cilës nuk i ka kushtet e nevojshme ekonomike.

Shumë qytetarë, të njohur dhe të panjohur me familjen e vajzës,kanë dhënë kontributin e tyre.

Gjyshi i Evangelisë, Giorgos Kastrinakis, ka bërë të ditur në një lidhje direkte në një televizion grek, se mes personave që kanë dhënë ndihmë,

është edhe i dën/uari shqiptar Alket Rizai, i cili aktualisht vu/an dënimin në burgun e Domokos.