/V dekja e 25 vjeçares pas lindjes, mjekja le ‘nam’ me deklaratën që bën

V dekja e 25 vjeçares pas lindjes, mjekja le ‘nam’ me deklaratën që bën

Flet Teuta Ilirjani, mjeke, shefe e shërbimit në maternitetin e Elbasanit ku vd iq një orë pas lindjes një nënë e re 25 vjeçare.

25-vjeçarja Rexhina Debrova do të sillte në jetë fëmijën e saj të parë por pas lindjes çezariane, ka ndërruar jetë.

Mjekët thanë se kjo erdhi si pasojë e një arr.esti kardiak ndërsa familjarët akuzojnë për papërgjegjshmëri e pakujdesi nga bluzat e bardha gjatë operacionit.

Mjekja Iliriani tha për mediat se vajzës i ishin bërë të gjitha ekzaminimet një muaj më parë për zemrën, dhe kishte rezultuar në rregull.

Edhe operacioni siç tha ajo shkoi mirë, mirëpo këto janë raste që “ndodhin kudo në botë”, u shpreh Ilirjani.

“Pacientja është shtruar me barrë të vonuar, dy javë nga java që duhej të linde dhe është ndërhyrë. Operacioni ka shkuar mirë, foshnja mirë. Si operacion ka qenë shumë në rregull. Këto janë raste shumë të rralla në gjithë botën njihen, unë jam e trondltur nga ky fakt, ka kohë që s’ndodh kjo në maternitetin tonë. Vajzës i ishte vonuar data e lindjes. Këto raste njihen, nuk janë vetëm te ne janë kudo”, përsëriti mjekja nga materniteti i Elbasanit.
Pritet nëse do të ketë një hetim për këtë rast, dhe se çfarë do të rezultojë prej tij.