/Vajza gjen një eko brenda një shisheje në det, ajo që lexoi e Ia pa fjalë

Vajza gjen një eko brenda një shisheje në det, ajo që lexoi e Ia pa fjalë

Kur Ashley Challinor, 32 vjeç dhe vajza e saj 6-vjeçare, Ava, shkuan në një shëtitje pranë bregdetit në Fistral Beach në Neëquay, Cornëall, shumë pak prisnin të gjenin një shishe me një mesazh. “Ava tha ‘mama, ka një shishe të thyer”. Asaj i pëlqen të mësojë për mjedisin dhe mendova të shkoja pranë saj. ”

“Ishte e vendosur në rërë dhe për mua, në fillim, thjesht dukej si një shishe e thyer. Unë e nxora atë dhe mendova ‘O zot i madh, duket si një mesazh në një shishe’”,- tha Ashley për Cornëall Live. “Këto lloj gjërash ndodhin një herë në jetë dhe zakonisht dëgjon vetëm rreth tyre në libra ose filma.”

Kur Ashley pa atë që ishte brenda, kishte frikë se kishte ndonjë tragjedi të lidhur me përmbajtjen e saj. Për fat të mirë, nuk ishte kështu.

Ashley menjëherë supozoi më të keqen.

Brenda shishes ishte një foto, një eko bebi dhe një shënim që ishte bërë qull nga deti. Ashley, një menaxhere hoteli, menjëherë mendoi se shishja ishte dërguar në det, si një mënyrë për të përkujtuar një fëmijë të porsalindur ose një abort.

“E dija çfarë ishte. Mendimi im i parë lidhej me diçka mjaft e trishtueshme, ndoshta kjo është arsyeja pse u hodh në det. Jam munduar të gjej një emër në të por ajo pjesë e ekos ishte dëmtuar nga uji i detit.”- tha Ashley.

Në çdo rast, Ashley dëshironte të sigurohej që prindërit, kushdo që të ishin, të kishin një shans për ta rimmarrë atë. Ajo vuri re që skanimi kishte emrin e spitalit, kështu që ndau një fotografi të skanimit në internet dhe pyeti se kujt i përkiste, duke thënë se do ta hidhte përsëri në det nëse askush nuk përgjigjej.

Historia fillimisht u raportua në Cornëall Live, gjë që ndihmoi për të zgjidhur misterin.

Prindërit u bënë të gjallë.

Pronarët e skanimit, Rhiana Hockley dhe Fletcher Gallagher, e kishin hedhur shishen në det pasi kishin zbuluar se po prisnin një vajzë, në qershor të vitit 2020. Çifti i ri kishte ndjekur traditën e tyre të vjetër për të hedhur shishe në det me mesazhet e veta.

“Ne e hodhëm atë në det në shkurt, në Fistral Beach. Është një vend ku hedhim shishe çdo vit. Ne e kemi bërë atë që kur kemi qenë 16 vjeç, ndërsa kjo ishte për të njoftuar se do të bëheshim me fëmijë.

Rhiana thotë se shpreson ta takojë Ashley-n dhe më pas ata mund ta hedhin shishen përsëri në det së bashku.

“Është mirë për ta ta dinë se nuk është një lajm i keq. Ky do të jetë fëmija ynë i parë dhe gjithçka do të shkojë mirë, pritet që muajin tjetër të lindë. Ne nuk kemi ende një emër, jemi ende në procesin e të menduarit, “- tha Rhiana.

Ashley shtoi se vajza e saj që gjeti shishen, mezi pret që t’i takojë gjithashtu.

“Ava është emocionuar nga e gjithë kjo situatë. Ajo tha se është e e mahnitshme. Meqë është vetëm 6 vjeç, nuk e kuptoi në të vërtetë foton, por nuk doja të shtoja më shumë detaje rreth saj.”- tha Ashley.

Mendimi i parë i Ashley për të ribashkuar skanimin me pronarët është një testament i dhembshurisë. Ajo nuk e dinte kush ishin ata dhe as se ku ndodheshin, por e dinte që skanimi i bebes ishte diçka e veçantë.

Dhembshuria e saj e verbër bashkoi edhe dy familje. Rhiana dhe Fletcher me siguri do të kenë një histori të veçantë për t’i thënë vajzës së tyre të vogël kur të rritet.

Kjo gjithashtu na lejon të dimë se udhëheqja e një jete me dhembshuri mund të ketë rezultate të papritura.