/Vazhdojnë ditët e bekura për shqiptarët/ Lutuni për shëndet, mirësi dhe bereqet, o Zot na e bëj mbarë na beko shtëpitë dhe fëmijët

Vazhdojnë ditët e bekura për shqiptarët/ Lutuni për shëndet, mirësi dhe bereqet, o Zot na e bëj mbarë na beko shtëpitë dhe fëmijët

Festa e Shenjtë e Bektashinjve organizohet ka filluar që me datë 20 gusht dhe do të vazhdojë deri më 25 gusht, ndërsa dita e sotme është dita kulminante e këtij Pelegrinazhi.

Çdo vit në Teqenë e Kulmakut rreth 300-400 mijë pelegrinë nga e gjithë Shqipëria, Diaspora e bota por kete vit nuk dihet se sa prej KOVlD.

Teqeja e Kulmakut është përgatitur dhe ka hapur dyert disa ditë më parë për të pritur pelegrinët që do të bëhen pjesë e kësaj feste.

Janë të gjitha marrë masat që në malin e Tomorrit të mos mungojnë çadrat për pelegrinët,banjot,ndriçimi dhe uji i pijshëm.

Me pare pjesë e kësaj feste ishte edhe Kryegjyshi Botwror Haxhi Dede Edmond Brahimaj, presidenti i republikës së Shipërisë Ilir Meta, Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi, Kryetari i Partisë Popullore Republikane .

Kemal Kılıçdaroğlu në Turqi dhe Talat Xhaferi kryetar i Parlamentit të Maqedonisë së Veriut, por kete vit nuk dihet per kor,onav irusit.

Të gjithë besimtarët dhe pelegrinët që i bashkohen kësaj feste të shenjtë,në shenjë mirësie bëjnë k urban një qengj për veten dhe familjen.

Besimtarët ngrenë çadrat e tyre në këtë vend të shenjtë duke kryer jo vetëm kurbanin e festës,por duke ngjitur me këmbë edhe majën e Malit të Tomorrit, i cili ndodhet 2416 metra mbi nivelin e detit.