/Vetëm dietat shkojnë 60 mijë dollarë, kjo është paga “e ç mendur” nëse punoni në këtë vend

Vetëm dietat shkojnë 60 mijë dollarë, kjo është paga “e ç mendur” nëse punoni në këtë vend

Keni menduar ndonjëherë të jetoni apo punoni në Antarktidë? Departamenti i Antarktikut Australian ka shpallur vende të lira pune për 150 pozicione për specialitete të ndryshme.

Bëhet fjalë për pozicionet kuzhinierë, marangozë, logjistikë, mjekë, IT, saldatorë, inxhinierë etj.

Mjafton të sfidoni të ftohtin, jetesa aty nuk është e vështirë. Nëse nuk jeni një kuzhinier i zoti, ushqimin do ta gjeni gati dhe fjetjen e keni të garantuar.

Përveç rrogës që keni, çdo vit do të merrni një bonus prej 60.974 dollarë ose 37,500 euro. Sa i përket pagës neto, kjo varet nga puna që ju do të bëni. Paga e një mjeku fillon nga rreth 100,000 euro, ndërsa ato me pagat më të ulëta fillojnë nga 33,000 euro.

Ajo që duhet të bëni nëse vendosni të punoni në Antarktidë është të l.uftoni me motin e.kstrem, izolimin dhe mungesën e shoqërisë.