Video/ Nëndetësja turke 62 metër e gjatë lundron në ujërat shqiptare

  0
  304

  Nëndetësja turke që ka mbërritur në Shqupëri në ditën e Sulltan Novruzit ka tërhequr vëmendjen e qytetarëve që gjatë këtyre ditëve janë gjendur pranë portit të Durrësit dhe e kanë parë të lundrojë.

  Një video e mbërritur në Opinion.al dhe e realizuar 2 ditë më parë, tregon nëndetësen “TCG PREVEZE S – 353”, e cila ndodhet në Shqipëri në kuadër të bashkëpunimit mes Forcës Detare të Turqisë dhe Shqipërisë
  Është hera e dytë, pas vizitës 4 ditore që zhvilloi më 29 shtator 2015, që kjo nëndetëse turke vjen sërish në Durrës. Nëndetësja 353 me gjatësi 62 m, gjerësinë 5,8 m e tonazh 1400 ton është një nga nëndetëset më moderne të flotës luftarakë detare të Turqisë.

  Që nga viti 2010, bashkëpunimi mes dy flotave, asaj shqiptare dhe turke ka ardhur në rritje dhe pritet të forcohet më tej dhe në të ardhmen, veçanërisht në organizimin e stërvitjeve të përbashkëta dhe arsimimin e kualifikimin e mëtejshëm të personelit detar.

  Nendetesja ka 8 silure te dukshmedhe është prodhim turk i vitit 1990. Ka nje ekuipazh prej 40 ushtarakesh.