/VIDEO/ Qeshni me lot! Ja çfarë bëjnë majmunët kur pinë aIkooI

VIDEO/ Qeshni me lot! Ja çfarë bëjnë majmunët kur pinë aIkooI

Disa lloje të majmunëve ndajnë zakone të caktuara me njerëzit, siç është shija për pije aIkoolike dhe kjo nuk është një mit, të paktën jo në ishullin e San Cristobal, në Karaibe, majmunët vizitojnë bare në plazh për të vj.edhur këtë pije dhe për t’u d.ehur.

BBC ka treguar një video ku mund të shihni sjelljen e këtyre kafshëve të këndshme dhe sigurisht se si përfundojnë pas “party-t”. Por, këta majmunë nuk janë vendas në ishull, kanë ardhur si kafshë shtëpiake me sk.llevër afrikanë në shekullin e shtatëmbëdhjetë dhe janë përshtatur aq shumë sa kanë fituar edhe këto zakone.

Një hetim, i cili studioi 1000 majmunë dhe zakonet e tyre të pirjes, zbuloi se sjellja e tyre është shumë e ngjashme me atë të njerëzve. Në fund të “party-t”, majmunët përfundojnë duke lu.ftuar, duke th.yer xhamat, duke hedhur tavoIina ose duke u shtrirë mbi ta dhe në plazh.