Vila sεkrete dhe bυnkeri i Enver Hoxhës. Deshmitαret tregojne si u zhdυken dhjetrα pυntore gjate ndertimeve (VIDEO)

Si u ngritën vilat dhe bunkeri sekret ku ai dhe drejtuesit e tjere te shtetit do të strehoheshin në rast të një luf te?

– Çfarë fshihej pas tyre? Si u zhd uken dhjetra puntorē gjatë ndërtimeve?

Për shkak të pozicionit gjeografik dhe relievit të thyer malor, Skrapari, gjatë komunizmit u vendos të kthehej në kryeqytetin e vendit në rast lu.fte.

Në më pak se një vit e gjithë zona u rrethua nga një zinxhir fortifikimesh dhe objektesh strategjike mes te cilëve njeri kishte rëndësinë me të madhe.

Deshmitaret tregojne se brenda vilave luk.soze kishte pajisje dhe orendi qe ishin te rralla per kohen.  SHIKO VIDEON KËTU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *