/Vjen Iajmi i shumëpritur për shqiptarët, Gjermania hap dyert nga 7 janari

Vjen Iajmi i shumëpritur për shqiptarët, Gjermania hap dyert nga 7 janari

Gjermania ka nevojë për të paktën 260,000 punëtorë të rinj emigrantë çdo vit për të përmbushur nevojat e saj.

Vendi që po na merr infermierët, ofron punë edhe në bujqësi, paga deri në 150 euro dita

Nëse vendi ynë është duke u varfë.ruar gjithmonë e më shumë, e të gjithë ankohen për mungesën e vendeve të punës, lajme të mira vijnë nga Gjermania. Këtë herë shteti i njohur për “vjeljen” e infermierëve shqiptarë, është duke u kërkuar punëtorë për korrjen e asparagut. Punëtorët mund të fitojnë deri në 150 euro në ditë.

Gjermania ka nevojë për të paktën 260,000 punëtorë të rinj emigrantë çdo vit për të përmbushur nevojat e saj.

Në Gjermani, vjelja e asparagut mund t’ju sjellë deri në 150 euro në ditë. Të gjithë të interesuarit mund të aplikojnë për punë.

Punëdhënësit gjermanë po japin një minimum prej 8.60 euro në orë, që është pak më shumë se vitin e kaluar.

Korrja e as.paragut për punëtorët gjermanë është një punë me pagë të dobët, sepse punëtorit i janë mohuar paratë nga ushqimi dhe banesa. Duhet ta keni parasysh se gjatë orarit të lirë, punëtorët jetojnë dhe të flenë në dhoma të përbashkëta me punonjësit e tjerë.

Kjo përfshin ndarjen e tualeteve dhe dusheve. Dita e punës zgjat 12-13 orë. Në raste të veçanta kur asparagu rritet me shpejtësi dhe kur moti është i ngrohtë, dita e punës zgjat deri në 20 orë.

Asparagu

Vlerat ushqimore (134.00 gramë)vitamin K 69.6% (burim i shkëlqyer)vitamin A20.2% (burim i shkëlqyer)folate 17.4% (burim i shkëlqyer)hekur 15.9% (burim i shkëlqyer)vitamin B 1 12.6% (burim shumë i mirë)vitamin C 12.5% (burim shumë i mirë)fibra 10.9% (burim shumë i mirë)manganese 10.5% (burim shumë i mirë)molybdenum 8.9% (burim shumë i mirë)potas 7.7% (burim shumë i mirë)vitamin E 7.5% (burim shumë i mirë)fosfor 6.9% (burim shumë i mirë)vitamin B3 6.5% (burim shumë i mirë)vitamin B6 6% (burim shumë i mirë)
proteina 5.9% (burim i mirë)zinc 4.8% (burim i mirë)magnez 4.6% (burim i mirë)vitaminë B5 3.7% (burim i mirë)calcium 3.2% (burim i mirë)Për çfarë është i mirë Asparagu

Ka veti anti-inflamatore dhe anti-oksidante
Asparagu është një bimë që ka veti të mëdha për shëndetin.

Prania e lartë e vlerave ushqyese si vitamina K, A B, C folate, po ashtu edhe flavonoide, kuercetinë, rutin, etj, e bëjnë këtë bimë një thesar për shëndetin.

Gjithashtu ai përmban shumë antioksidantë përfshi vitaminën C, beta-carotene, vitaminën E, dhe minderalet si zink, selenium etj.

Vetitë që i gjejmë tek kjo bimë janë më të mirat për të gjithë ata që vuajnë nga diabeti i tipit 2 dhe problemet me zemrën.

Një nga perimet “top” për tretjen

Asparagu ka veti tepër të mëdha për tretjen pasi ai përmban inulinë, e cila përdoret për të përmirësuar tretjen dhe është e përshtatshme për reduktimin e gazrave në zorrë.

Gjithashtu inulina ndihmon për diabetikët, pasi prodhon shumë karbohidrate në mënyrë të pavarur nga insulina.

Këtë përmbajtje e gjejmë edhe tek karçofi.

Asparagu është i pasur edhe me fibra dhe proteina, të cilat ndihmojnë për stabilizimin e tretjes.

I mirë për shëndetin e zemrës dhe rregullimin e sheqerit në gjak

Nga studimet ka rezultuar se asparagusi redukton rrezikun e prekjes nga sëmundjet koronare si dhe parandalon diabetin e tipit 2.

Përmbajtja e vitaminës B e bën këtë perime një burim të shkëlqyer të acidit folik, vitaminës B1, B2, B3 dhe B6. Ai përmabn gjithashtu biotinë, dhe acid pantothenic.

Grupi i vitaminave B luan një rol të rëndësishëm në metabolizmine sheqerit dhe brumërave, të cilat janë të rrezikshme për diabetin.

Perime anti-kanceroze

Për shkak të përmbajtjes së fortë anti- inflamatore dhe antioksidante asparagu redukton rrezikun e prekjes nga kanceri. Janë kryer shumë studime tek minjtë dhe ka rezultuar se asparagu sjell përfitime kundër-kancerit.

Për këtë organizatat shëndetësore e rekomandojnë asparagun si një perime që duhet të konsumohet çdo ditë.

Këshilla si ta përgatisim:

Asparagu nuk ka nevojë që t’i hiqet lëkura, sidomos kur është i hollë. Lajeni me ujë të bollshëm për të larguar të gjitha papastërtitë. Më pas priteni pjesën fundore të panevojshme të asparagut dhe vendoseni në avull.

Mirë është ta gatuani atë si një të tërë dhe nëse dëshironi ta prisni në pjesë më të vogla bëjeni këtë pas gatimit.

Kancelarja Gjermane Angela Merkel gëzon të gjithë Shqiptarët

Qytetarët e Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë, Kosovës, Serbisë dhe Bosnje Hercegovinës, nga 7 janari do të munden të punojnë legalisht në Gjermani vetëm me dokumente të shteteve të tyre, respektivisht pa pasur pasaportë të BE-së.

Ky informacion është shpallur zyrtarisht nga Merkel, ku thotë se qytetarët do të mund të punojnë në vendin më të zhvilluar të BE-së. Kjo do ishte dëshira më e madhe e shqiptarëve, shpresojmë të realizohet ndonjëherë. Kancelarja Gjermane me këtë lajm i gëzoi gjithë Shqiptarët. Danke Angela!