/ZbuIohet arsyeja pse shumë femrave u pëIqen ky veprim i “PlSTË” gjatë MARRËDHËNlES

ZbuIohet arsyeja pse shumë femrave u pëIqen ky veprim i “PlSTË” gjatë MARRËDHËNlES

Shuplaka b*thëve  ndodh spontanisht gjatë marrëdhënies, është shumë e kënaqshme. Por si ka mundësi që pëlqehet kaq shumë?

Shpjegimet janë të shumta, dhe disa prej tyre i kanë rrënjët në shkencë.

“Journal of Neuroscience”, për shembull, ka vënë në dukje se si dhimbja dhe kënaqësia kanë si emërues të tyre të përbashkët dopaminën, një lëndë kimike që prodhohet në përgjigje të dy stimujve.

Në anën tjetër, një shuplakë në të pasme mund të ndihmojë për ta bërë marrëdhënie më intensive dhe të këndshme, sepse sjell një fluks në rritje të gjakut në zonën e të pasmeve, shumë afër me atë të organeve gj.enitale, duke rritur ek.sitimin, shkruan Shkodranews.

Nga pikëpamja psikologjike, megjithatë, “spanking” ka të bëjë edhe me dinamikën e dorëzimit dhe të dominimit, duke e bërë in.timitetin më intriguese.

Përveç duarve, ekziston një gamë e gjerë lodrash sek***le për të kryer këtë praktikë, si për shembull, kamxhikët e butë prej lëkure, shkruan Shkodranews.

Për këto arsye, “sp.anking” mund të jetë e kënaqshme në të njëjtën masë si për burrat, ashtu  dhe për gratë.

Gjëja e rëndësishme është që, për të dy, të ketë besim, respekt dhe pëlqim reciprok, shkruan Shkodranews.

Në praninë e këtyre elementeve, edhe një goditje e mirë në të pasme mund të japë shumë kënaqësi në dhomën e gjumit.