ZbuIohet MlSTERl i çantës që mbante truproja pas PUTlNlT ne Serbi, është e FRlKSHME (Foto)

  0
  1465

  Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin vizitoi para pak kohësh Serbinë. Ajo që ra në sy ishte një valixhe që mbante truproja pas tij gjatë gjithë kohës.

  Mediat serbe shkruajnë, se arsyeja për këtë është se ai mbante në dorë një çantë që përmban kontrolle për ar.mët bërt;hamore në Rusi, shkruajnë mediat serbe. “Pritës”, siç quhet kjo çantë (ajo u emërua në Kaukaz), ajo hyri në përdorim në mesin e viteve të tetëdhjeta.

  Ky është një sistem kontrolli me një sistem të veçantë të komunikimit audio-video “Kaukazi”, i cili ka për detyrë mbajtjen e një lidhjeje midis kreut rus të shtetit dhe selisë në rast të shqyrtimit të përdorimit të ar.mëve bërt;hamore.

  “Ceget” është e lidhur me sistemin “Kazbek” që shërben për Komanda Supreme për Mbikëqyrjen e Forcave Bërt;hamore Strategjike. Vetëm kryetari i shtetit ka qasje në të, megjithëse është deklaruar jozyrtarisht se Ministri i Mbrojtjes dhe Shefi i Shtabit të Përgjithshëm kanë qasje