/Zbulohet pasaporta greke e Admir Murataj, ja emri dhe fotoja që përdorte

Zbulohet pasaporta greke e Admir Murataj, ja emri dhe fotoja që përdorte

Publikohet për herë të parë foto e njërës prej pasaportave greke të faIsifikuar të Admir Muratajt, gra.bitësit të vr.arë më 9 prill gjatë gra.bitjes së miliona eurove në Rinas. Në pasaportën greke faIse që zotëronte, Admir Murataj ka pasur identitet tjetër.

Sipas asaj që raporton ‘Tvklan.al’ ai quhej Christos Papadias.

Murataj përdorte gjithashtu edhe 15 identitetet të tjera. Sikurse vihet re në foto, në maskën e silikonit që mbante gjatë gra.bitjes në aeroportin e Rinasit më 9 Prill, Murataj kishte “kopjuar” identitetin e tij të para disa viteve, kur kishte marrë pasaportën greke. Më pas, ai kishte ndryshuar pamje, sikurse duket në foton tjetër.

Pamja e tij me flokë është e vetmja fotografi publike, pasi është bërë në momentin kur është arre.stuar në Greqi për disa gra.bitje. Për këtë arsye, autoritetet shqiptare kërkuan edhe ndihmën e policisë greke për ta identifikuar kur Murataj mbeti i vr.arë. Ekspertiza e materialit gjenetik (ADN-ja) dhe shenjat e gishtave nga ana e policisë greke bënë të mundur identifikimin e Admir Muratajt.

E SHKUARA E ADMIR MURATAJT NË GREQI:

31 Dhjetor 2012 – Një b.andë shqiptarësh sul.muan një pikë karburanti në fshatin Neo Monastiri Fthiotidas. Pjesë e ba.ndës ishte edhe Admir Murataj. Ba.nda kërc.ënoi me ar.më rojen 45-vjeçar të karburantit. Por kamerat e sigurisë treguan se 45-vjeçari kishte bërë rezistencë. Admir Murataj qëIIoi me 3 pl.umba kalla.shnikovi rojen, duke e lënë të vd.ekur. Nga pika e karburantit, b.anda e shqiptarëve mori 3 mijë Euro.

Janar 2013 – Arre.stohen në Athinë Admir Murataj dhe Klement Çala (banda e kalla.shnikovit). Të dy kanë qenë të përfshirë në gra.bitje të 9 bankave, banesave, makinave etj., duke përfituar 2 milionë Euro. Në 6 raste ishin vje.dhur bankomate në zona të ndryshme të Athinës, të cilat ishin shpë.rthyer me eksp.loziv.

22 Mars 2013- 11 persona arra.tisen nga bu.rgu i Trikalas. Bëhet fjalë për bandën e Marjan Kolës, mes të cilëve ishte edhe Admir Murataj. Pasi prenë hekurat, të bur gosurit u ngjitën mbi çatinë e bur.gut. Ndërsa bashkëpunëtorët e tyre në anën e jashtme të murit rrethues, qëll uan ndaj rojeve të bur.gut dhe pla.gosën dy prej tyre. Tetë ditë më vonë, banda gra.biti një restorant në autostradën e vjetër Athinë – Thivas. Gjatë ndjekjes nga policia, pati shkë.mbim zjarri dhe mbeti e pl.agosur një vajzë 25-vjeçare.

16 Maj 2013 – Admir Murataj dhe bashkëpunëtor i tij (Klement Çala) gra.bisin 1.2 milion Euro në Bankën Kombëtare në Lamia. Paratë nuk u gjetën kurrë.

Maj 2013 – Në lagjen Peristeri të Athinës, Admir Murataj gjatë tentativës për të gra.bitur një supermarket, i shpëton aksionit të poIicisë për ta arr estuar. Në pr.anga bie bashkëpunëtori i tij Ermal Lita, i arra.tisur edhe ky nga bu.rgu i Trikalas.

17 Qershor 2013 – Autoritetet greke ranë në gjurmët e të arr.atisurve në zonën e Fthiotidas. Banda ishte ndarë në dy grupe. Grupi i parë përbëhej nga tre persona. Gjatë kërkimeve, pati sërish përl.eshje me ar.më zjarri dhe mbeti i vr.arë oficeri i policisë Giorgos Andricopulos. Ndjekja vazhdoi në malin Thermo në një zonë rurale. Aty për.leshje të ashpër mes ban.dës së Marjan Kolës dhe forcave speciale greke. Nga të shtë.nat u vr.anë dy prej të arra.tisurve, të cilët ishin të përfshirë në vr.asjen e policit grek. Fillimisht u dyshua se njëri prej tyre ishte Admir Murataj, por rezultoi e gabuar.