/“ZEMRA NA DRlDHET…”/ Kolegët në Iot për Iajmin e DHlMSHEM, si HUMBl jetën TRAGJlKlSHT mësuesja 50 vjeçare(EMRI)

“ZEMRA NA DRlDHET…”/ Kolegët në Iot për Iajmin e DHlMSHEM, si HUMBl jetën TRAGJlKlSHT mësuesja 50 vjeçare(EMRI)

Mësuesja Roza Deliu, që jeptë mësim në shkollën “Mark Dashi” në Fier është ndarë nga j.eta në mënyrën më të dh.imbshme.

Ajo r.a nga ballkoni i shtëpisë së saj në katin e dytë dhe gjeti vd.ekjen, teksa ishte duke larë xhamat.

Kolegët e saj kanë shprehur dhi.mbjen për çfarë ndodhi. Në mesazhet e tyre shkruhet: “Sot me zemrën që na dr.idhet dhe mendjen që nuk e beson e nuk e rrok dot lajmin që s’do të donim t’a merrnim kurrë, ju bëjmë me dije se kolegia jonë e shtrenjtë, mikja jonë e çmuar, gruaja e vlerë dhe mësuesja e palodhur, Roza Deliu, u largua nga je.ta duke na lënë një zbrazëti të madhe”.

Lajmi për vd.ekjen e koleges është shpërndarë me shpejtësi dhe dhjetëra kolegë kanë shkuar në shtëpinë e saj për të ndarë dhi.mbjen me familjarët. “Nuk është e lehtë për ne, stafin e shkollës të ndajmë me ju këtë lajm të z.i e të rë.ndë, sepse Roza për ne ish dhe është e shtrenjtë dhe e pazëvendësueshme” – thotë një tjetër kolege, e cila ka shkuar në shtëpinë e saj, sapo ka marrë vesh lajmin.

“Ngushëllimet tona më të ndjera familjes së saj të mrek.ullueshme dhe gjithë të afërmve të tjerë. Lamtumirë, gruaja me sytë e bukur, të qeshur e të gjallë, mësuesja që kurrë s’u lodh e dha më të mirën, kolegia e dashur e gjithnjë fjalëëmbël! Lamtumirë, e bukura dhe e mira Roza që qysh tani na mungon e të ardhtë e lehtë lëndina!”, është një mesazh i ndjerë i kolegëve të saj të shkollës “Mark Dashi”.

Ndërkohë, PoIicia po vijon het.imet për ngjarjen dhe janë marrë dë.shmitë e familjarëve, për të zbardhur plotësisht gjithçka që ndodhi paraditen e kësaj të shtune.