syntax error, unexpected '<', expecting end of file

Zgjedhjet qendrore/ Ja çfarë pritet të ndodhë pas 26 priIIit në vendin tonë

Në 26 prill 2021, një ditë pas zgjedhjeve parlamentare, në Shqipëri do të nisë stërvitja më e madhe ushta rake në historinë e shtetit, ndërsa trupat do të zbarkojnë disa ditë para. Në këtë stërvitje nën udhëheqjen e usht risë amerikane, ku do të demostrojë aftësitë usht ria shqiptare, do të marrin pjesë mijëra usht arë të vendeve anëtare të NATO-s, 10 anije, 18 avionë, 19 helikopterë, 6 sisteme rake tash patriot dhe 1000 automjete joluf tarake.

Për lejimin e stërvitjes së përbashkët usht arake dhe lejimin e kalimit të tru pave në territorin tonë, qeveria ka dërguar një projektligj të posaçëm për miratim në Kuvend. Ligji duhet të miratohet dhe të hyjë në fuqi para zgjedhjeve parlamentare.

Stërvitja do të zhvillohet në periudhën 26 prill – 20 qershor 2021, në Komandat e Forcave Tokësore, Ajrore dhe Detare, në garnizonin “Skënderbej”, në bazën ajrore të Farkës, në bazën ajrore të Kuçovës dhe në poligonet stërvitore të Bizës e Fekenit, si dhe në rrugëkalimet ajrore e tokësore për në këto rajone.

Komanda e Ush trisë Amerikane në Evropë ka planifikuar të të dislokojë në vendin tonë përafërsisht 3100 efektivë për zhvillimin e stërvitjeve.

Strukturat dhe elementët e parë të usht risë amerikane do të fillojnë të zbarkojnë në Shqipëri që në fillim të muajt prill 2021, për përgatitjen infrastrukturës logjistike për ngritjen e kampeve fushore në të gjitha vendet e dislokimit dhe terrenet stërvitore të ofruara nga ushtria shqiptare.

Ndërkaq, në stërvitje do të marrin pjesë 3.1 mijë tru pa usht arake, ndërsa mijëra të tjerë do të kalojnë nëpër territorin e Shqipërisë. Në stërvitje do të marrin pjesë forcave aleate dhe partnere, si: Kanadaja, Bosnjë dhe Hercegovina, Kroacia, Greqia, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Britania e Madhe, Çekia, Hungaria, Rumania, Bullgaria, Gjeorgjia, Turqia etj.