Ήίstoria e dhίmbshme e Rozës, kοrçrja e b. υkur që jeta e detγroi të diΙte rr. ugëve…

Sot më duket çudi pse e quanin Roza pu’tana.

Jo se ajo kishte nder të spikatur,pros’titutë ishte,por në Korçë më tepër përdorej ku’rvë.

Put’anë e shqiptojnë italianët e ata ndiheshin në Vlorë,Durres,Tiranë,por jo andej nga vendi im.

Nejse,Roza në kujtimet e mija të fëmijërisë më del qysh kur une isha në fillore.

Shtëpinë e kisha afër Parkut Rinia dhe mes atyre lëndinave luaja në pranverë e deri në tetor.

Më pas shkonim lart,rrugicave të qytetit e rrëshqisnim duke vënë poshtë bythëve çantën e shkollës si slitë dëbore.

SHIKO VIDEON