Çfarë ndοdh nëse fëmijët ju shohin dυke b. ërë mardh enie i*time..??

Nëse fëmija ju sheh gjatë marrëdhënieve se.ksuale, nuk do të thotë se ata do të tra.umatizohen për jetën.

Sajti ChannelMum.com ka anketuar mbi 2,000 prindër, të cilët i ka pyetur se çfarë u kanë thënë ata fëmijëve të tyre nëse ata i kanë parë duke bërë se.ks.Po luftojmë,

Po lëvizim në shtrat, Tentojmë të ngrihemi nga shtrati, Ishim duke përpjekur ta bëjmë të qeshim njëri-tjetrin.Po luajmë një sport të ri, Po grindemi,

Po kërkonim thesarin magjik, Po luanim kalërim.Siobhan Freegard, themeluesi i ChannelMum.com, thotë se nëse fëmijët tuaj janë më të rritur dhe kanë edukim s.eksual, atëherë gjëja më e mirë është t’ua tregosh të vërtetën.

“Ata do ta dinë se ju po gënjeni dhe ju nuk dëshironi t’ua dëmtoni besimin”, tha ai.Por nëse fëmija është më i vogël,

atëherë ai thotë se duhet sugjeruar që të largohet në një hapësirë tjetër dhe të argëtohet me lodra.

“Nëse kjo është e pamundur, atëherë gjeni një shou televiziv apo film të cilin ata e pëlqejnë dhe verifikoni se ata janë të sigurt, para se ju të bini në shtrat.

Vetëm sigurohuni se sa zgjat filmi dhe kryeni punën tuaj më herët”, ka thënë Freegard.

E nëse ju vëreni ndryshime në sjelljen e fëmijës pasi që ai ju ka parë ak.sidentalisht gjatë marrëdhënieve se.ksuale,

atëherë është e këshillueshme ta dërgoni atë te mjeku i përgjithshëm për të caktuar një takim me psikologun.