DiΙema e υα.jzës shkodrane: Im s.hoq ρi shυmë, iu dorëzoυa υjehrrίt në sh.trat

E dashuruar me ish-vjehrrin dhe në dilemë se si do ta presin lidhjen e tyre familjarët e saj dhe ish-burri.

Kjo është historia e një gruaje nga Kopliku.“Po kryej marrë.dhënie se.ksuaIe me ish-vjehrrin tim dhe duam të martohemi bashkë.

Kam qenë e martuar në Koplik, por pas divorcit jetoj në Tiranë prej shumë e shumë vitesh.Me burrin më kanë martuar që 15 vjeçe me shkuesi dhe ai pinte shumë aIkool dhe nuk donte te punonte. Jeta në shtëpinë e tij ishte një ferr i vërtetë.

Vjehrra e sëmurë që vetëm i shërbeja dhe burrin tërë naze për çdo gjë. Nuk e ndjeva dot kurrë dhe ndoshta kjo është arsyeja që as fëmijë nuk bëmë, edhe pse jemi të dy në rregull.

Vjehrri ishte i vetmi që mbante familjen, pasi punonte në emigracion. Gjithsej e kam parë vetëm 3 herë dhe është shumë i mbajtur, madje dukej më i ri edhe se i biri që ishte 23 vjeç.

Kur për burrin u hapën fjalë se më tra.dhtonte me mësuesen e një shkolle, u thashë vëllezërve dhe duke parë situatën time që ai më mbante si shërbëtore me rimorën në shtëpi.

Një çlirim për mua, mu duk sikur rilinda dhe nuk e mendova mentalitetin.Një ditë na vjen në shtëpi ish-vjehrri. Kishte marrë vesh ndarjen dhe vjen të flasë me ne. Por në shtëpi isha vetëm unë.

Sa hyri më çmendi aroma e trupit të tij dhe sjellja aq fisnike.Sikur nuk e ka bërë ai atë djalë që pata për burrë. Duke biseduar më kapi dorën, teksa qaja dhe i tregoja vuajtjet që më kishte bërë i biri.Më puthi në ballë dhe aty më tha që jam shumë e bukur dhe “do të të bëj të lumtur unë”.

Bëra sikur se dëgjova e të nesërmen më mori në telefon për t’u takuar. Shkuam në Shirokë dhe pasi drekuam më puthi në makinë. Bëmë da.shuri dhe jam ndjerë njeriu më i lumtur.

Kishte shumë eksperiencë dhe u ndjeva femër, jo si me të birin që më shumë më Iëndonte.Ai u kthye në emigracion e tani mbajmë kontakte dhe thotë që do të më marrë me vete.

Si t’u them vëllezërve? Se ai është i martuar dhe unë kam qenë e martuar me djalin e tij. Por ne të dy duhemi dhe duam të krijojmë familje, sepse ata atje nuk na meritonin asnjëri, njerëz përfitues.

S’ka rëndësi diferenca e moshës, se burrë nuk të bëjnë vitet, por sjellja. Nuk do ta lë sikur të më vr.asin”, shkruan ajo.