E FUNDIT: Po vijne tέrmete? Sizmologu tregon zonat e rrezikυαra në Shqiρëri

Sizmologu Edmond Dushi ka folur per zonat me rr ezik më të lartë sizmik në Shqipëri. Në një lidhje Skype për “Wake Up”, ai tha:

“Zonat më probabël për rrezik të lartë sizmik janë; zonat jugperëndimore e vendit dhe zona jugore në tërësi,

zona bregdetare deri në kufi me bregdetin e Malit të Zi apo pjesa e Shkodrës veriperëndimore dhe pjesa nga Lushnja

drejt Elbasanit, që janë si zonat më të spikatura. Pastaj, i gjithë territori i vendit ka natyrshmërisht

edhe rre zikun e vet sizmik në përputhje edhe me aktivitetin sizmik të ndodhur ndër vite”, sqaroi sizmologu.