Është bαΙsamosur 102 vite më parë! Vajza ‘hap e mbγll sytë’. Zbυlohet mίsteri

NJë fenomen i veçantë është konstatuar në mumjen e një të miture 2-vjeçare në Spanjë. Rosalia Lombardo ndërroi jetë më 2 dhjetor 1920, pak para se të festonte ditëlindjen e saj të dytë.

Ajo vdiq për shkak të një rasti të pneumonisë, e cila sipas ekspertëve ishte shkaktuar nga pandemia e gripit spanjoll nga viti 1918 deri në 1920.

Sytë e vogëlushes nuk janë mbyllur plotësisht. Ajo duket sikur i hap dhe i mbyll sërish shumë herë gjatë ditës.

Trupi i Rosalias shtrihet brenda një kutie xhami të mbushur me azot për të parandaluar përkeqësimin e trupit nga faktorët mjedisorë.

Trupi i Rosalias u ruajt shumë mirë falë teknikës së mjeshtrit të mumjes Alfredo Salafia.

Në fakt, në rrezet X të bëra së fundmi, u vu re se të gjitha organet ishin jashtëzakonisht të paprekura. Aq shumë, saqë truri i Lombardos u gjet vetëm se ishte zvogëluar në gjysmën e madhësisë së tij origjinale.

“Është një iluzion optik i prodhuar nga drita që filtron nëpër dritaret anësore, e cila gjatë ditës mund të ndryshojë”, kishte thënë në një deklaratë në vitin 2014 Dario Piombino-Mascali, një bioarkeolog dhe kurator shkencor i Katakombeve të Kapuçinës.