“G. rαtë dυhet të kenë dγ b.υrra ρër të qenë më të Ιυmtur”, thotë Studimi më i ri…

Këto janë gjetje sociologjikisht interesante. Gjeni pse, sipas një studimi, gratë duhet të kenë dy burra për të qenë më të lumtura. Të kesh më shumë se një burrë, një dhuratë nga perëndia?

Këto janë përfundimet e këtij studimi që dëshmojnë se gratë poliandroze do të ishin më të lumtura . Ky studim, transmetuar në një artikull në Science Daily , vë në pikëpyetje të gjitha stereotipet seksuale që ne njohim.


Gratë me burra të shumëfishtë do të kishin fëmijë më të lumtur: Në një botë ku poligamia mbizotëron mbi poliandrinë, do të duket se e dyta është më fitimprurëse se e para.

Ky studim sugjeron që një grua me shumë burra është më e mirë për njerëzimin. Me titull “Zbulimi i Suksesit të Çiftëzimit dhe Testimit të Parimeve të Bateman në Popullsinë Njerëzore”, zbulon se do të ishte më mirë për pasardhësit e sindikatave të tilla.

Sipas kësaj teorie, burrat prodhojnë miliona spermatozoide ndërsa gratë kanë pak vezë, një faktor kufizues për riprodhimin. Ata janë, pra, të afërm themelorë që garantojnë suksesin e fëmijëve dhe kjo, më shumë se burrat.

Përfundim: është më tepër kjo e fundit që duhet të luftojë që gratë të kenë një pasardhës të arritur. Qershia mbi tortë për mirëqenien e këtyre zonjave, nëse burri i parë sëmuret, një tjetër e ndihmon atë në detyrat e tjera të përditshme.

Studimi u krye në një fis të Afrikës Perëndimore: Nëse Bateman ishte kryesisht duke folur për kafshët në këtë teori shkencore, ajo është aplikuar edhe për kongjeneratorët tanë.

Dhe është në Afrikën Perëndimore, midis njerëzve të Pimbë-it që është analizuar ky model i ri i familjes. Ky fis i mbledhësve të gjuetarëve ndonjëherë gjenden në kohë urie dhe prandaj priren më pak të jenë monogamë.

Për 20 vjet, 20,000 prej tyre u studiuan sipas llojeve të martesave . Përfundim: Gratë ishin më të afta për të mbajtur fëmijët e tyre gjallë në kohë të mungesës. Në të kundërt, burrat kanë më pak pasardhës që mbijetojnë në kohë të këqija.

Çfarë të përgëzojmë sistemet matriarkale? Sidoqoftë, disa studime nuk pajtohen me shkakësinë e lumturisë së një gruaje me disa burra. Sepse, sipas këtij studimi, burrat i stresojnë gratë e tyre më shumë sesa fëmijët!

Ky indian u martua me 5 vëllezër: Transmetuar nga kolegët tanë nga faqja britanike Daily Mail , historia e këtij indiani të ri tregon një traditë të jashtëzakonshme. Dhe për një arsye të mirë, në fshatin e saj në Indinë Veriore, gruaja duhet të martohet me vëllezërit e burrit të saj të parë .

Kështu u martua në martesë me 5 burra dhe nuk e di se kush është babai i djalit të saj. Çdo ditë ajo kalon natën me një burrë tjetër. Ajo dëshmon: “Në fillim, ishte paksa e turpshme por nuk kam asnjë preferencë midis burrave të mi”. Gruaja e re u martua me të voglin nga vëllezërit e motrat sapo ai ishte 18 vjeç.

Të kesh disa burra është një traditë stërgjyshore: Sa për burrat, ata përshtaten shumë mirë me këtë bashkim atipik në Perëndim. Në çdo rast, kështu thotë burri i saj i parë. “Ne të gjithë kemi marrëdhënie seksuale me të, por unë nuk jam xheloz. Ne jemi një familje e madhe e lumtur ”uron ai vetë.

Nëse kjo traditë hindu vazhdon , ajo vërehet vetëm nga një pakicë për qëllime specifike dhe në zona më të populluara nga burra. Sipas disa besimeve, ky zakon e ka zanafillën në një epikë sanskrite, ku vajza e mbretit të Pancha martohet me pesë vëllezër. Të tjerë pretendojnë se ajo mban tokën bujqësore në prejardhje. Kjo grua duket se është frymëzuar prej tyre pasi ka një burrë, të fejuar dhe një të dashur.

Cilat janë vendet ku poliandria është e ligjshme? Edhe pse mbetet margjinale, ka disa fise ku poliandria është e ligjshme në Nigeri.. Këta janë njerëzit Irigwe në veri të vendit ku këto gra kanë “bashkë-burra” para se ky sistem të ndalohej në 1968. India ka familjet më poliandroze për arsye dinastike midis pasardhësve të Pachi Pandavas. . Një dëshirë e banorëve të këtyre rajoneve për të përjetësuar këtë traditë. Kjo është ndryshe në Kinë ku është kryesisht e pranishme për të ruajtur një trashëgimi bujqësore në të njëjtën linjë.

Në Kenia, ky lloj bashkimi është gjithashtu i vëzhgueshëm dhe ky ishte rasti në 2013 kur dy burra zgjodhën të martoheshin me një grua që ata të dy e duan. Poliandria nuk është e ndaluar në mënyrë të qartë në këtë vend dhe ajo është miratuar gjithashtu në mesin e njerëzve Massai. Disa fise të Amerikës së Jugut si Bororo dhe Tupi-Kawahib vërtiten rreth mbizotërimit të nënës në zemër të familjes. kjo grua që ka katër të dashur.