February 26, 2024
Lajme

Gjermaηia bën një njοftim të rëηdësishëm për mαrrjen e shtetësisë gjermαne dhe…

Ky është vendimi i Gjykatës Administrative të landit Baden-Württemberg në Mannheim.

Fjala është për një libanez 40-vjeçar, i cili jeton në Gjermani që nga viti 2002, Ai ka studiuar mjekësi në Gjermani dhe punon ndërkohë si mjek specialisit në një klinikë.


Në vitin 2012 ai e dha provimin për marrjen e nënshtetësisë, por në vitin 2015 refuzoi t’i jepte dorën nëpunëses që donte t’i jepte certifikatën e nënshtetësisë.

Ai pretendoi se i kishte premtuar së shoqes – një myslimaneje me nënshtetësi gjermane dhe origjinë siriane –

që të mos i jepte kurrë dorën ndonjë gruaje tjetër, por zyra përkatëse ia re fuzoi marrjen e nënshtetësisë.

Libanezi shkoi në gj yq dhe gjykata argumentoi se ai nuk pranon t’i japë dorën një gruaje “si rezultat i një konceptimi

fundamentalist të kulturës dhe të vlerave” dhe nuk pranon që t’i përshtatet mënyrës së jetesës në Gjermani.

Dhënia e dorës të tjerëve ka “rrënjë të thella dhe përbën bazën e bashkëjetesës” mes njerëzve në Gjermani, argumentoi trupi gjykues.

Kush nuk u jep dorën grave, nuk mund të marrë nënshtetësinë dhe pasaportë gjermane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *