February 25, 2024
Lajme

Lαrgohet i nxehti αfrikan, stύhitë mbërrijnë në Europë, kthesa e madhe që pritet të marrë moti ραsditen e sotme

Ajri më i freskët do të bëjë hyrjen e tij në Itali dhe përzierja me ajrin e nxehtë paraekzistues do të gjenerojë reshje të forta shiu dhe stuhi.

Vapa e madhe i ka orët e numëruara, të paktën në disa rajone në Itali. Anticikloni afrikan Apocalypse 4800 do të nisi goditjet nga Evropa Veriore.

Para së gjithash emri i anticiklonit nuk është dhënë rastësisht, në fakt, 4800 tregon lartësinë e pazakontë që ka arritur zero termike në ditët e fundit, domethënë lartësinë në të cilën temperaturat 0 ° C janë regjistruar në atmosferë të lirë, të cilat nuk kanë qenë asnjëherë kaq lartë.

Rajonet më të prekura nga dukuritë do të jenë ato veriore. Nëse mëngjesi kalon me mot të mirë, pasditja do të bëhet skenë e shumë stuhive, fillimisht në Alpet e Italisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *