LAJMI FUNDIT/ Tjetër Ιυftë në ρrag të fillimit, Armenia sulmon υshtrinë e Azerbajxhanit

Një ushtar azerbajxhanas dhe një luftëtar armen u vranë të mërkurën pranë Nagorno Karabah.

Armenia shënjestroi me dron pozicionet e ushtrisë Azerbajxhane në rrethin Lachin të mëkurën, një zonë e cila ndodhet midis kufirit armen dhe Nagorno Karabah.

Ky lajm u bë me dije nga Ministria e Mbrojtjes e Azerbajxhanit në një deklaratë. Ndërkohë, tetë luftëtarë të tjerë separatistë armentë mbetën të plagosur gjatë sulmit.

Armenia dhe Azerbajxhani u përplasën në vjeshtën e vitit 2020 për kontrollin e Nagorno Karabah, një rajon malor i mbështetur nga Jerevani që u shkëput nga Azerbajxhani.

Më shumë se 6,500 njerëz u vranë në këtë luftë të re në vitin 2020, në të cilën Armenia u mund.

Si pjesë e një armëpushimi të negociuar nga Rusia, e cila vendosi trupa paqeruajtëse në Nagorno Karabakh, Jerevani i dha territor të rëndësishëm Baku.

Pavarësisht nga një tension i ndrojtur diplomatik midis Armenisë dhe Azerbajxhanit, incidente të armatosura ndodhin shpesh në zonë ose përgjatë kufirit zyrtar midis dy vendeve.