Liηd krijesa e mαΙΙkuar, Ja çfarë thonë Ιibrat e sheηjtë për të…

Instituti “The Temple” në Izrael ka njoftuar se profecia biblike është gati të përmbushet pasi ka lindur mëshqerra e kuqe, një ngjarje që nuk ndodhte prej 2000 vitesh.

Instituti e njoftoi lindjen e mëshqerrës në kanalin e Youtube dhe tashmë viçi dhe e ëma e saj do i nënshtrohen ekzaminimit nëse janë pa të meta. Në njoftim, instituti thotë: 


Viçi i kuq femër sjell premtimin për rivendosjen e pastërtisë biblike në botë”.

Në të dy fetë, krishterimin dhe judaizmin, mëshqerra e kuqe shfaqet si lajmëruese “e fundit të një epoke”.

Gjithashtu thuhet se lindja e lopës së kuqe i paraprin ndërtimit të tempullit të tretë në Jeruzalem, pasi të dy tempujt e mëparshëm janë shkatërruar.

Megjithatë, Instituti “The Temple” dhe organizata të tjera janë themeluar me qëllim të ndërtimit të Tempullit të Tretë në malin Moriah ose në malin e Tempullit.

Por disa teologë besojnë se ndërtimi i Tempullit të Tretë lidhet me “Ditën e Gjykimit” ose “fundin e epokës”. Drejtori i Institutit “The Temple”,

Rabbi Chain Richman, beson se është koha për të ndërtuar Tempullin e Tretë pas lindjes së mëshqerrës së kuqe.

Video në kanalin YouTube të Institutit tregon viçin me nënën e saj dhe shpall: Një mëshqerrë e përkryer e kuqe ka lindur në Izrael”.

Që prej ditës kur ka lindur vici i është nënshtruar ekzaminimeve të gjera nga ekspertët rabinikë, të cilët konfirmuan se ajo është një “kandidate e besueshme për mëshqerrën e kuqe biblike”.

Udhëheqësit në Institutin “The Temple” krijuan një program për lindjen e një mëshqerra të kuqe në Izrael, tre vjet më parë.

Shpresa e tyre ishte që në jetë të vinte një lopë e kuqe e përkryer dhe embrionet e lopëve të kuqe janë importuar në Izrael me këtë qëllim, pastaj u janë futur lopëve shtëpiake dhe si duket rezultati ka ardhur.

Mediat izraelite raportojnë se lopa ka përmbushur kërkesat e profesicë dhe profecia thotë se lopa duhet të jetë e kuqe “pa të meta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *