N υsja nga Korça: E kam ρare b. υrrin duke më trαd hëtυar në dh. omën e gjυmit, më tha…

Në rubrikën “Ka një mesazh për ty” tek E Diela Shqiptare, ka qenë Vilma, një grua e cila prej vitesh është dh.un.uar nga burri dhe familja e tij.

Ajo ka duruar çdo ofen/dim dhe sh/arje nga ata dhe sërish nuk ka nxjerrë zë.


Një gjë që e ka mërz/itur dhe lene pa fjale më tepër, është momenti kur e ka kapur burrin me një femër tjetër duke e tr/adhëtuar në dhomën e saj të gjumit.

Ishte një zh/gënjim i madh për të, por sërish heshti, nuk dëshironte që familja e saj të dëm/tohej. Ardit Gjebrea: Pse nuk div/orcoheshe? 

Vilma: Kam pasur shumë arsye të forta për t’u div/orcuar. Kur kam pasur çunin 1 vit e gjysmë, e kam gjetur bashkëshortin me dikë që më tr/adhëtonte.

Ka qenë një skenë e paparë. I pashë me sytë e mi në dhomën time të gjumit.

Ardit Gjebre: Si reaguan ata? Vilma: Nuk reaguan fare, as unë nuk reagova, vetëm kaq thashë si ka mundësi dhe kam ikur. Jam një tip që më shumë mbuloj të tjerët sesa veten time dhe i thashë jo se do të ta fal, por po e bëj për hatër të djalit dhe po hesht.

Këtë histori ja tregoj mamit dhe mami më thotë merre çunin dhe hajde. Unë i thashë që kur doja të kthehesha ti nuk pranoje, kështu që tani unë do ta vuaj në vetëvete dhe unë do rrij këtu.

Ardit Gjebrea: Mamit ia tregove se me kë ishte bashkëshorti? Vilma: Po dhe nuk e prishte, ngeli shumë e befasuar, por i jam përgjëruar unë që të mos bëjë asnjë gjë.

Ardit Gjebrea: Kjo gjë nuk është diskutuar më kurrë? Vilma: Kur më sha/nte dhe of/endonte bashkëshorti, i thoja të paktën unë nuk kam bërë këto gjëra që ke berë ti dhe ai më krenari më thoshte,

më lumtë mirë kam bërë. Kur bëri djali 3 vjeç, kam lindur vajzën. Ishim 14 veta në shtëpi që jetonim. Motra me bashkëshortin dhe fëmijët, unë, kunati i vogël, kunata dhe dy prindërit e ish-burrit.