Një vit dίmër, stuhi bore e temρ deri në -50 grαdë, shkencëtari bën paraΙαjmërimin: Ja çfarë e ρret Tokën

Planeti yne mund të përballet me një mot mjaft të ftohtë me stuhi dëborë gjatë 30 viteve të ardhshëm, pasi pritet të hyje në “Mini-epokën e Akullnajave”, ka paralajmëruar një shkencëtar.

Sipas “The sun” i ftohti do të shkaktohet pasi Dielli do të hyjë në një “letargji” natyrale, ndërsa kjo pritet të shkaktojë mungesa të ushqimit dhe temperaturat do të bien në të gjithë planetin. 

Sipas shkencëtarit, Toka do të përballet me një minimum nxehtësie diellore, ku Dielli do të përçojë më pak energji se zakonisht në planetin tonë.

Sipas NASA-as, Dielli do të arrijë aktivitetin e tij më të ulët që prej 200 vjetësh.

Kjo do të bëjë që temperaturat mesatare të bien deri në 1C që mund të zgjasë për 12 muaj.

Minimumet diellore janë pjesë e ciklit natyror të jetës së Diellit dhe ndodhin një herë në 11 vjet.

Kjo sepse shënon fillimin e një ngjarje të rrallë të njohur si një Grand Solar Minimum, në të cilën energjia e lëshuar nga Dielli bie edhe më shumë se zakonisht.

Sidoqoftë, pritet që në ditët të jetë veçanërisht më ftohtë.

Kjo ndodh vetëm një herë në 400 vjet, ndërsa shkencëtarët paralajmërojnë se në rajonet e ftohta, temperaturat mund të shkojnë deri në -50 gradë.