Sa h.erë duhet të b. ëni DASΗURl, në bazë të moshës? E zbυIon stυdimi më i ri

Të bësh dashuri është një proces që i përket jetës biologjike e të gjithë njerëzve dhe është diçka që shkenca e rekomandon që të bëhet shpesh.

Në lidhje me këtë temë, shumë studime kanë treguar se të bësh dashuri i jep shumë përfitime trupit të njeriut dhe ndonjëherë shumica prej jush mund të pyesë se pse është kjo e vërtetë.

Kjo, për faktin se kur dy trupa bashkohen, ndodh që si tek mashkulli, ashtu edhe tek femra, trupat e tyre prodhojnë hor.mone që ndihmojnë jo vetëm në shëndetin e trupit, por edhe në qetësimin e tij.

Ndaj dhe këtu vlen edhe shprehja e Frojdit, i cili i drejtohej popullit duke i thënë: “Bëni sa më shumë dashuri o popull”.

Mjekët thonë se personat që kanë një kohë të gjatë pa bërë dashuri, përjetojnë ndryshime jo të mira në trupin e tyre, kryesisht ánkthín, nivel të lartë të str.esit si edhe ndryshime të humorit dhe për më tepër kthehen në persona të pa-shoqërueshëm dhe shumë të vetmuar si në vetvete ashtu edhe në shoqëri.

Ndaj dhe kohët e fundit njerëzit janë bërë të vetë-dijshëm se të bësh dashuri shpesh është në favor të trupave të tyre, por pyetja më e madhe që lind është se sa shpesh duhet bërë dashuri, bazuar në moshën që njerëzit janë.

Në një studim të kryer së fundmi ka rezultuar se frekuenca e të bërit dashuri váret nga mosha juaj, ndaj dhe këtij faktori duhet t’i kushtoni sa më shumë vëmendje.

Prandaj, në bazë të viteve, ekziston një frekuencë ideale që lidhet me të bërit dashuri.

Është e njohur, natyrisht, se aktiviteti i të bërit dashuri, është më intensiv për 20-vjeçarët dhe 30-vjeçarët sesa grupmoshat më të vjetra, por le ti shohim numrat në detaje.

Nëse jeni në moshën nga 18 deri në 29 vjeç:

Mjekët rekomandojnë që ju duhet të bëni dashuri rreth 112 herë në vit, që është mesatarisht 2 herë në javë, duke qëndruar konstant.

Nëse jeni tek të 30-tat tuaja:

Nëse ju i përkisni grupmoshës së 30 vjeçarëve, do të mjaftojnë 86 herë në vit, që korrespondon me 1.6 herë në javë, pastaj më së shumti 1 ose 2.

Nëse jeni tek të 40-tat tuaja (dhe sipër):

Jo më pak dyzetvjeçarët, të cilët nga ana e tyre kanë nevojë për një numër të barabartë me 69 herë në vit, ose të paktën 1 herë në javë.

Gjithashtu mbani mend se aktiviteti i të bërit dashuri, si dhe një komponent i rëndësishëm i jetës së çiftit, i nevojshëm në marrëdhëniet me ne dhe partnerin tonë, redukton ndjeshëm str.esin, ul pre.sionin dhe nxít gjumin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *