Tani me 1 mijë euro mυnd të bëheni me makinë të re, υeturat në Gjermani më Iirë se kυrrë

Në Gjermani ka rënë dukshëm çmimi i veturave Diesel, kjo pasi shteti ka vendosur që nga vjeshta

që të mos lejojë këto vetura për shkak të emetimit të madh të gazrave gjë që ndikon në ndotjen e ambientit. 


Në veturë Golf plus, tani atje kushton hiç më shumë se 2 mijë euro, ndërsa një Golf 4 vetëm 999 Euro.

Nga vjeshta nuk do të mund të hyjnë në qendrat e disa qyteteve gjermane.

Tre milionë automjete të tipit diesel janë të parkuara në Gjermani dhe janë në pritje të blerësve,

gjë e cila në kohë pandemie ka bërë që të ketë shumë pak të ineteresuar. Blerësit më të mëdhenj janë serbët e kroatët, por që muajt e fundit është rritur edhe numri i blerjeve nga Kosova.

Gjermania është duke eksportuar shumë makina në tregjet e Evropës Lindore dhe Juglindore.


Në Gjermani, vlerësohet se ka rreth 10 milionë vetura me naftë. Ndalimi i qarkullimit të veturave

me naftë, bërë për të luftuar ndotjen e ajrit, në një vendim të përkohshëm, që pritet të shkundë industrinë e automobilave.

Më poshtë ju sjellim disa nga çmimet e këtyre veturave, dhe faqen ku mund t’i gjeni në autoscout24.de