‘Uji do të dalë dhe do të mbυΙojë Ballkanin’ shkencëtαrët të trishtυαr ndαjn lajmin

Niveli i detit Mesdhe shumë shpejt pritet të rritet.

Alarmi këtë herë ngrihet nga shkencëtarët e Institutit kombëtar të gjeofizikës dhe vullkanologjisë

të cilët llogarisin se niveli mund të rritet me 20 centimetra deri në 2050-tën, dhe 57 deri në 2100.


Në zona të veçanta si laguna e Venezias, uji mund të ngrihet me deri në 82 centimetra. Në llogaritje përfshihen edhe efektet e lëvizjes vertikale të tokës