Ρiu ujë të ftohtë në mes të υapës, i riu rrezikόn jetën

Një i ri në SHBA për pak sa nuk humbi jetën, pasi piu ujë të ftohtë për t’u freskuar nga vapa.

Adam Schaub ishte duke punuar në nxehtësi 37 gradë Celsius kur vendosi të bënte një pushim, ndërsa paralajmëron që të tjerët të mos e bëjnë gabimin e tij.

Ai piu dy shishe me ujë të ftohtë dhe më pas u ul në një kabinë kamioni me ajër të kondicionuar. Por sapo hyri në makinë, Adami papritmas filloi të ndihej çuditshëm dhe më pas filloi të shihte njolla.

“Po më përzihej barku dhe duart dhe këmbët e mia filluan të kishin ndjesi shpimi gjilpërash”, tha Adam, nga Houston, Teksas.

Ai tentoi të hapte derën, por para se ta kuptonte, ai ishte me fytyrë përtokë.

Babai i tmerruar i Adamit u afrua menjëherë, e rrotulloi dhe ia fshiu fytyrën.

Me sytë në pjesën e pasme të kokës, Adami nuk u lëvizi për disa minuta, teksa u njoftuan edhe mjekët.

Sipas mjekëve, kjo ndodh nëse pini diçka shumë të ftohtë, shumë shpejt dhe kështu ftohti në çatinë e gojës stimulon nervat përreth.

Truri i ndërpret mesazhet nga këto nerva sikur vijnë nga balli, sepse i njëjti nerv furnizon edhe atë.

Gjëja më e mirë që mund të bëhet në ras