February 25, 2024
Lajme

Ρërdoruesit e Facebook po marrin “kërkesa miqësie” automatike, pasi shohin një ρrofil tjetër

Përdoruesit e Facebook në disa shtete kanë raportuar një defekt të paqartë brenda platformës së njohur të mediave sociale. Ata thonë se në mënyrë të pashpjegueshme Facebook po dërgon “kërkesa automatike për miqësi” tek personat e tjerë kur dikush viziton profilet e tyre.

Kjo çështje, e cila rrezikon potencialisht privatësinë dhe kontrollin e përdoruesve, ka tërhequr vëmendjen dhe ka ngjallur diskutime midis përdoruesve.

Kur një përdorues viziton profilin e një personi tjetër, menjëherë i dërgon atij një kërkesë të pa kërkuar miqësie. Ky veprim i papritur dhe i pavullnetshëm ka ngritur shqetësime tek përdoruesit për shkeljet e mundshme të kufijve personalë dhe shkeljen e pëlqimit dixhital.

Fenomeni i çuditshëm është konstatuar vetëm ditët e fundit, por deri tani nuk ka asnjë qëndrim nga kompania e mediave sociale. Facebook nuk ka dhënë një deklaratë zyrtare, pavarësisht se ka disa rrjete sociale të lidhura, siç janë Instagram dhe WhatsApp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *