Beqaj, pronar faktik i “Gzona”/ SPAK përgjoi dhe vajzën e tij, pyeste klientët për restorantin

Gjykata e Posaçme kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar la në burg dje ish-ministrin e Shëndetësisë Ilir Beqaj, pas një seance maratonë që zgjati pothuajse 6 orë. Beqaj kërkoi lirimin e tij, kundrejt garancisë pasurore, duke mohuar akuzat e SPAK për fshehje pasurie apo mashtrim me pasoja të rënda.

Sipas Ora News, një prej provave që i ka shërbyer SPAK-ut, për të faktuar se Ilir Beqaj është pronar faktik i restorant ‘GZONA’ janë edhe komunikimet e kryera nga punonjësit e restorantit të cilët duket se i raportojnë për largimet nga puna, siç rezulton nga bisedat e përgjuara, ku administratori Gazment Prenga ka kryer me shtetasin Vladimir Prenga (ish-punonjës në këtë restorant).

Gjatë komunimeve ai shprehet se Ilir Beqaj “i ka të gjitha” dhe “çdo gjë e vendos Ermali”, duke kuptuar kështu se bisedat e komunikimet me personelin e restorantit dhe kontrollin mbi këtë subjekt ai i kryente nëpërmjet Ermal Kurtulajt.

Po ashtu rezulton se edhe familjarët e personit nën hetim, bashkëshortja dhe vajza e tij, në komunikimet e tyre flasin për “Gzonën” dhe për ndryshimet e bëra aty, fakte të cilat tregojnë për lidhjen e tyre me këtë restorant.

Në biseden (dt. 07.07.2023) rezulton se biseda zhvillohet mbi ditën ky kontakti “Deborah Beqaj” pyet se “Si kaluat mbrëmë?”, ndërkohë kontakti “Ada Cuci” i pergjigjet se:

“Mirë shumë. Te Gzona është bërë shumë nice me ndryshimet e reja… Oo kanë bërë shumë. Ka ardh një çun i ri që merret aty … Është shtruar poshtë me drasa dhe është bërë me 2 pjesë’‘.