DUKE BËRË BANJË NË LLlXHAT E ELBASANIT NUK DO TA BESONl ÇFARË KA GJETUR KY QYTETAR

Një qytetar nga Elbasani është habitur teksa ishte duke bërë banjë në gropat e llixhës dhe ajo që ka gjetur e ka lënë me të vërtetë pa fjalë.

Ai ka gjetur një gur të rrallë. Fillimisht atij i ka tërhequr vëmendjen forma e çuditshme e gurit dhe e ka marrë atë si diçka të veçantë.

Por më pas, kur ua ka treguar miqve ata i kanë thënë se ky mund të jetë edhe një gur meteori.

Ende nuk dihet nëse ai është vërtet i tillë, por një shpjegim shkencor e ka.

Edhe ënse nuk është një gur meteori, ai mund të jetë një material tejet i rrallë i ardhur nga bërthama e tokës.

Siç dihet, llixhat janë burime termale ku uji buron nga thellësi të mëdha të Tokës, brënda së cilës ndodhin reaksione bërthamore.

Pra ku gjithçka ngjan si një llavë. Prej andej ndodhin shpërthime që gurgullojnë në sipërfaqe.

Sipas shkëncëtarëve, në vende ku ekzistojnë llixha mund të gjesh edhe diamante.

Të ketë fatin dhe ky qytetar të ketë një “thesar” në dorë?